Lainaa.com

ruoan laitto

Chiliset suppilovahverokepakot

06.10.2012, rosanna

Paistijauhelihasta tehdyt kepakot saavat lisäpotkua kuivatuista suppilovahveroista ja chilistä. Niitä voi höystää mitä yllättävimmillä aineksilla ja taikina toimii hyvin myös lihapullina tai -murekkeena.

Ainekset:

1 ps sipulikeittoa (esim. Knorr)

1 prk kermaviiliä tai 2 dl rasvatonta maitoa

n.1,25 dl korppujauhoja

n. 0, 75 dl * kuivattuja suppilovahveroita

2 munaa

1 tl mustapippuria

1 tl chilijauhetta

1 rkl paprikaa

1 rkl soijaa

2 rkc makeaa chilikastiketta

700 g naudan paistijauheliha

Näin se käy:

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Halutessasi voit liottaa suppilovahveroita vedessä, jolloin  ne pehmenevät ja sienien maku on tasaisempi.

Sekoita keskenään sipulikeitto, kermaviili, korppujauhot, suppilovahverot, kananmunat ja mausteet. Jätä taikina turpoamaan n. 10-15 minuutiksi, tai kunnes se on sopivan paksua lihan lisäämiseen.

Lisää jauheliha taikinan joukkoon ja vaivaa sitä käsin, kunnes taikina irtoaa helposti kulhon reunoista.

Muotoile taikinasta kepakkoja leivinpaperilla suojatulle pellille ja paista niitä n. 15 min.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *