Paistijauhelihasta tehdyt kepakot saavat lisäpotkua kuivatuista suppilovahveroista ja chilistä. Niitä voi höystää mitä yllättävimmillä aineksilla ja taikina toimii hyvin myös lihapullina tai -murekkeena.
Ainekset:
1 ps sipulikeittoa (esim. Knorr)
1 prk kermaviiliä tai 2 dl rasvatonta maitoa
n.1,25 dl korppujauhoja
n. 0, 75 dl * kuivattuja suppilovahveroita
2 munaa
1 tl mustapippuria
1 tl chilijauhetta
1 rkl paprikaa
1 rkl soijaa
2 rkc makeaa chilikastiketta
700 g naudan paistijauheliha
Näin se käy:
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Halutessasi voit liottaa suppilovahveroita vedessä, jolloin ne pehmenevät ja sienien maku on tasaisempi.
Sekoita keskenään sipulikeitto, kermaviili, korppujauhot, suppilovahverot, kananmunat ja mausteet. Jätä taikina turpoamaan n. 10-15 minuutiksi, tai kunnes se on sopivan paksua lihan lisäämiseen.
Lisää jauheliha taikinan joukkoon ja vaivaa sitä käsin, kunnes taikina irtoaa helposti kulhon reunoista.
Muotoile taikinasta kepakkoja leivinpaperilla suojatulle pellille ja paista niitä n. 15 min.