Päätin piristää suklaata rakastavaa pikkuveljeäni milläpä muullakaan kuin helpoilla suklaamuffinsseilla.
Taikina soveltuu muffinsseille myös ilman kaakaojauhetta ja/tai suklaata ja halutessaan ne voi korvata
esim. marjoilla, banaanilla tai Marianne crunch-rouheella.
Ainekset:
(16 kpl)
100 g leivontamargariinia tai voita
2,5 dl sokeria
2 munaa
2 dl rasvatonta maitoa
4 dl vehnäjauhoja
n. 1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
125 g suklaata
Kuorrute:
1 ps Dr. Oetker Suklaa kakkumoussea
2 dl rasvatonta maitoa
0,5 dl kermaa
Näin se käy:
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sekoita keskenään pehmeä rasva, sokeri, munat ja maito.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vähitellen rasvaseokseen.
Rouhi suklaa ja sekoita se taikinan joukkoon. Halutessasi voit säästää osan suklaasta koristeluun.
Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista n. 15 minuuttia.
Anna muffinssien jäähtyä ja valmista sillä välin kuorrutus:
Vaahdota kakkumousse maidon ja kerman kanssa, kunnes seos on tarpeeksi paksua.
Halutessasi voit antaa kuorrutteen jähmettyä hetken jääkaapissa, jolloin sen käsittely on helpompaa. Tämän jälkeen täytä pursotinpussi kuorrutteella ja koristele mufiinssit. (Itse käytin tähtityllaa.)